IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
Back to top
 
 
 
left arrow right arrow

„ Měli bychom dát tělu něco dobrého, aby duše měla chuť v něm přebývat“

Uzené selátko nebo kachní a husí hody do dvou dnů? I to umíme

Pomalu vyuzené selátko (6-10 kilo) s bylinkovou marinádou, česnekem a dalším, promiňte, ale tajným kořením. Přímo před Vámi Vám jej naporcujeme a naservírujeme. Opravdový zážitek, který se hodí pro vybranou hostinu, jakými jsou společný oběd nebo večeře, oslava firemní nebo rodinná, promoce a jiné životní události. Dálo by se říci „ŽRANICE“, i tak by jste se mohli cítit, až polknete poslední sousto, utřete si plátěným ubrouskem pusu a zapijete naším pivem. To vše v sobě skrývají kachní a husí hody. Celé pečené kachny, celé pečené husy, variace knedlíků, dušených zelí.

Pivovar

Hlavní doménou naší restaurace a pivovaru jsou dvě měděné varny vyjímající se přímo v restauraci. Celý malý pivovar je koncipován tak, aby jste měli možnost vidět, jak se u nás pivo vaří a jak u nás pivo zraje v tancích. Když se původní majitelé domluvili se správcem domu a pronajali si sklepní prostory, se záměrem hostince, netušili, jaký poklad je čeká pod podlahu, tehdy ještě sklepů, dnes našeho pivovaru a restaurace.

Tehdy jeden z řemeslníků pří výkopu sutin narazil na starou měděnou plechovou, ruličku, ve které byl svitek a na něm stálo: „Ohřej ve varně vodu na 38°C a přidej sladové zrno a za stálého míchání udržuj při teplotě 38°C, po dvaceti minutách odeber jeden díl a zbylý rmut zahřej na 62°C a stále míchej, pozor dávej, abys nepřipálil.“ Jistě nám prominete, když si zbytek původního receptu ponecháme pro sebe.

Ano, jak již všichni správně tušíte, ten řemeslník tehdy našel v místě našeho dnešního pivovaru recept na vaření piva a legenda uvádí, že se z obyčejného řemeslníka, stal bohatýr, když poctivě svůj nález předal majiteli. A protože řemeslník bydlel v blízkosti pražského mostu, pojmenoval jej po něm „Pražský most“. A tak se u nás zrodila legenda a vy máte jedinečnou příležitost sami ochutnat naše piva.

Restaurace

K pivu se nejlépe pojí maso. Jinak tomu není ani u nás. Všechny naše masa marinujeme podle tajných receptů našeho šéfkuchaře vždy den před jejich pečením.

Naše pikantní vepřové kolínko se Vám bude na talíři rozpadat, jemně pečená marinovaná žebra se sami odlupují od kosti, kachní nebo husí stehýnka pečeme několik hodin ve vlastním tuku při nízké teplotě a dopékáme tak, aby měli křupavou kůrku. I klasik u nás bude spokojen, svíčková, guláš na medu, určitě budou lahodit vašim chuťovým pohárkům. Jsme na sebe pyšný, že Vám můžeme ke všem pokrmům doporučit výběr hned ze čtyř druhů domácích knedlíků, které si připravujeme sami a také podle svých receptů.

Ani dámy u nás nepřijdou zkrátka. Náš hovězí steak s kávovou marinádou nebo krkovička na medu a saláty v netradiční kombinaci Vás zajisté uspokojí.